ALKMAARSE WANDELSPORTVERENIGING
“DE JEEP”

Redactie de Band:
Tineke Tiben
Gerrit Ipkens


Redactieadres:
redactie@dejeep.nl

 

Hallo beste wandelvrienden.Het is begin juni en we hebben al heel wat mooi weer gehad.

Daar zijn wij als wandelaars natuurlijk blij mee, we hebben wel genoeg kou gehad de eerste maanden van het jaar.

We kijken terug op een leuk en gezellig begin van het jaar.

Als eerste natuurlijk de bowlingavond waar ik eerder over schreef. Inmiddels hebben we de Afke en Vronie tocht gehad. Helaas viel het aantal deelnemers wat tegen. De dames hadden het zoals altijd weer goed verzorgd. We hebben ons voorgenomen de aankondiging van de Afke en Vronietocht de volgende keer uitgebreider te doen, want we kwamen er achter dat niet iedereen wist dat deze tocht gelopen werd. Dank Afke en Vronie voor de goede verzorging en we gaan volgend jaar voor een grotere opkomst!

Nog vermeldenswaardig is het rondje Marken. Met ongeveer twintig mensen een grote opkomst. Na ongeveer een half uur bezig te zijn geweest in een gevecht met de parkeerautomaten die niet goed werkten, hebben we een prachtige tocht gelopen. Ook hier was het weer ons goed gezind. Leuk was het om te zien dat ook Ada de hele tocht liep en met een brede lacht binnen kwam. Knap hoor ! Daarna gingen we natuurlijk allemaal aan de koffie/thee met een heerlijk gebakje van de club. Helemaal goed!

Ja en dan hadden we natuurlijk het wandelweekeinde. Ook dit was weer zeer geslaagd. Ik heb er een stukje over geschreven wat in dit blad is terug te vinden.

         Ook met de Avondvierdaagse was het weer ons goed gezind. We hadden wel geluk want na de eerste dag, toen alle wandelaars binnen waren brak de hemel open en plensde het uit de lucht. De mensen van het KWF, voor wiens TV uitzending wij deze eerste dag waren uitgeweken naar de Noorderkade, was het minder want die zagen hun evenement behoorlijk in het water vallen. Verder verliep de Avondvierdaagse goed. We hadden 300 wandelaars meer dan het vorige jaar en kwamen daarmee uit op 1730 wandelaars. Dank aan alle vrijwilligers die mee hielpen om dit evenement te doen slagen.

         Weet dat wij voor zoveel mogelijk de zomermaanden gewoon willen blijven lopen op de zondag ochtenden. In dat geval zet ik het natuurlijk wel op de App.

Ik wil iedereen een mooie zomer toewensen en veel leesplezier met De Band.

 

Groet

 

Gerard Kukken

(voorzitter)

                                                                                                                                 

Van de redactie

 

Tineke Tiben.

 

In de Band van april stond sinds lang tijd weer een wandelprogramma, die ik heb samengesteld.

Veel leden gaven aan dat ze het wandelprogramma miste en  daardoor had ik gehoopt op enig respons.

Gelukkig heeft één lid het programma opgemerkt en mij verteld daar blij mee te zijn.

Vanwege de overweldigende reacties deze keer weer een wandelprogramma tot 1 oktober.

In juli en augustus zijn hier in de buurt  weinig tot geen wandeltochten.

Uiteraard gaan we door met elke zondag wandelen, start 09.00 uur vanaf Hylas.

 

Wel was de redactie  blij verrast met de vele (wandel) verslagen. Deze Band is vol geschreven door onze wandelaars. Ga zo door.

 

 

Als je, door deze aansporing, in de pen wilt klimmen stuur dan je  stukje naar mij  op secretaris@dejeep.nl of rechtstreeks naar Gerrit  vanipkens@planet.nl.  Als je het naar de redactie stuurt komt het bij Margreet terecht.